Internet fyller 50 år

Idag används Internet av de flesta på något sätt och detta verktyg har i mycket förändrat vårt sätt att arbeta och inhämta information. Få kanske vet att Internet startade 1969 med att det första meddelandet skickades över Arpanet, internets föregångare. Arpanet utvecklades av forskningsmyndigheten Darpa som var en del av USA’s försvarsdepartement.
Den 29 oktober 1969 var det en man som hette Charley Kline vid universitetet UCLA som försökte skicka texten “login” till Stanfords universitet men datorn hann bara skicka “l” och “o” innan systemet kraschade. Strax efter fick de upp systemet igen och lyckades skicka hela meddelandet.
Två år senare skickades det första epostmeddelandet över Arpanet och ytterligare två år efter lyckades man föra över den första filen.

25_bw_arpanet2.png

Vad gäller Cascades användning av Internet använde vi epost 1992 och 1994 lade vi ut vår första webbsida. År 2000 såg vår webb ut som nedan vilket var den fjärde utgåvan sedan 1994.

Bild1.png
nyheterBörje Larsson