Nya GOM ScanCobot

Kom igång med automatisk 3D-scanning. Nya GOM ScanCobot möjliggör en enkel väg till effektiv 3D-scanning. Det helt mobila automatiska mätsystemet kombinerar en precisionsscanner med en kollaborativ robot och ett motoriserat bord. På kort tid fångar ATOS-sensorn geometrin på mätobjektet och du får som resultat snabbt reda på mätresultat över alla ytor.

OBJ_GRAF-0000018338-XX-001-VIEW.jpg

Tack vare programvaran VMR (Virtual Measuring Room) skapas robotens sensorpositioner automatiskt med en knapptryckning vilket innebär att du inte själv behöver flytta roboten för att skapa ett mätprogram. Det är även i VMR som mätrapporten skapas vilket innebär att operatören enbart har ett program att använda. Tack vare VMR-programvaran behövs därför inga robotkunskaper hos operatören för att utföra snabba mätningar.

OBJ_GRAF-0000018384-XX-001-VIEW.jpg

GOM ScanCobot klarar av mätobjekt upp till 500 mm i diameter och en maximal vikt av 50 kg. Hela GOM ScanCobot är fullt rullbar och tar upp en golvyta på 975 x 775 mm.

Upptäck mer av GOM ScanCobot via filmerna nedan eller läs mer här.

nyheterBörje Larsson