Cascade önskar alla våra kunder och kontakter en bra sommar. Vi har öppet under hela sommaren för att kunna hjälpa våra kunder och ge support.

Årets nya utgåva av GOMs programvara innehåller en hel del nyheter och förbättringar som leder till att användaren får än mer hjälp att utföra mätuppgiften på ett bättre och enklare sätt än tidigare. Se filmen nedan om GOM Software 2020.

Kom igång med automatisk 3D-scanning. Nya GOM ScanCobot möjliggör en enkel väg till effektiv 3D-scanning. Det helt mobila automatiska mätsystemet kombinerar en precisionsscanner med en kollaborativ robot och ett motoriserat bord. På kort tid fångar ATOS-sensorn geometrin

GOM har nu tagit fram en ny 3D-scanner i kompaktklassen.

Nya ATOS Q är en kraftfull 3D-scanner för komplexa inspektionsuppgifter. Det lätta och flexibla systemet är lämpligt för små till medelstora detaljer och levereras med senaste GOM-programvara.

För att kunna hjälpa våra kunder i Norden på ett bättre sätt kan Cascade sedan en tid tillbaka erbjuda konceptet GOM Care. GOM Care består av ett flertal tjänster som

GOM har nu nått en milstolpe genom att ha levererat över 1.000 st ATOS ScanBox. Dessa nyckelfärdiga system för automatisk kvalitetskontroll används idag inom de flesta branscher. En av fördelarna med en ScanBox är att den är väl utprovad och levererar pålitliga och bra resultat.

GOMs CT, som är speciellt avsedd för kvalitetskontroll och mätning, har fått ett positivt bemötande främst tack vare enkelheten i att använda utrustningen och det noggranna resultatet på mätningarna. Vidare används bara en programvara för mätning såväl som för rapportskapande..

Idag används Internet av de flesta på något sätt och detta verktyg har i mycket förändrat vårt sätt att arbeta och inhämta information. Få kanske vet att Internet startade 1969 med att det första meddelandet skickades över Arpanet, internets föregångare. Arpanet utvecklades av forskningsmyndigheten Darpa som var en del av USA’s försvarsdepartement.

GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer. ATOS 5 Airfoil levererar mycket exakt mätdata på kort tid. Sensorn fungerar

En del 3D-scanning kräver att detaljen sprayas före scanningen. Cascade kan nu meddela att vi är distributör för AESUB blue vilken är den bästa försvinnande spray vi funnit på marknaden. Användningen av en försvinnade spray förenklar denna process betydligt då detaljen inte

Alldeles nyligen släppte GOM årets programvaruversion. Denna utgåva med namnet 2019 innehåller en mängd nyheter och förbättringar. Dessa nyheter finns i korthet beskrivna på 206 powerpoint-sidor. Nedan tar vi upp ett urval av nyheterna:

Fixturer för mätning av komponenter har funnits i alla tider där fixturen bland annat ser till att komponenten som skall mätas har rätt form. Nu behövs inte den normala fixturen i och med införandet av Virtuella fixturer.

Cascade önskar alla en trevlig midsommarhelg och en bra sommar. Vi har öppet under hela sommaren för att kunna hjälpa våra kunder och ge support.

Vikingskipmuseet i Oslo har under många år 3D-scannat föremål med ATOS-system från vikingatiden. Det är en stor mängd föremål de har scannat, från de stora välbevarade vikingaskeppen till mindre föremål som hittats tillsammans med skeppen.