Cascade visar upp nya ATOS-system i såväl manuella som automatiska stationer för kvalitetskontroll på mässan Elmia Subcontractor 13-16 november.
Vi finns i dels monter A01:30 och dels i monter C01:45 (Gnosjöregionen).

Vi hade flertalet besökare hos oss i onsdags när under några timmar berättade om nyheter från GOM och visade nya system plus en hel del andra applikationer på ARAMIS och ATOS-system.

GOM håller ett webinarie där möjligheterna med ARAMIS visas upp för applikationer inom Materialtestning. Webinariet äger rum den 28 juni kl 9.00 eller 18.00. Läs mer om webinariet

3D-scanning och kvalitetskontroll

- 12 juni i Ingvar Kamprad Design Center, Sölvegatan 26, Lund
- 13 juni i Linnéuniversitetet, Hus M - Laboratoriehallen, Stallvägen 39, Växjö
- 14 juni i Yrkeshögskolan, Gammelbackavägen 4B, Karlskoga


Cascade bjuder in till ett Seminarium i 3D-scanning med kvalitetskontroll som tema

Välkommen att besöka oss på affärsracet i Anderstorp den 30-31 maj på Anderstorp Raceway. 
Vi finns i monter D10 där vi visar 3D-scanning och diskuterar kvalitetskontroll.

Control-mässan är den stora mässan för mätteknik i alla former. GOM har i år en monter på 570 m2 där det kommer att visas upp en hel del nyheter. Cascade kommer att ha personer på plats under alla mässdagar.

Cascade ställer ut på mässan SMART Industri i Lilleström utanför Oslo. Mässan startar 17 april och slutar 19 april. Vi visar senaste 3D-scanningsteknik och diskuterar effektiva lösningar för kvalitetskontroll.

I onsdags hade Cascade i Mölndal en Workshop i 3D-mätteknik för Gjuterier. Vi vill härmed tacka alla deltagare och presentatörer för besöket och trevlig samvaro.

GOM med distributörer skall under våren 2018 ha en workshopserie i 3D-Metrologi för gjuteribranschen. Huvudtemat för denna workshop är att visa hur gjuterier kan dra nytta av ny teknik inom kvalitetskontroll mm som GOM erbjuder.

Under workshopen kommer företag i gjuteribranschen att presentera exempel från sin dagliga verksamhet och visa hur de använder 3D-Metrologi. Exempel på användningsområden för 3D-Metrologi är

Det nya mätsystemet ARAMIS SRX har prestanda som kombinerar mycket snabb bildtagning med bilder av hög upplösning. SRX-systemet kan därför utföra höghastighetsanalyser med hög precision. Vill du veta mer om möjligheterna med ARAMIS SRX  kan du läsa om webinariet

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi återigen istället för att skicka ut Julkort

GOM Inspect får fler och fler användare. Gratisprogramvaran har blivit ett viktigt verktyg för de som
- vill ta del av illustrativa mätrapporter
- vill kommunicera ut lättbegripliga mätresultat inom och utom den egna organisationen
- själv önskar skapa enkla eller avancerade mätrapporter
- önskar hantera 3D-scanningsdata

GOM har under mer än 15 års tid haft ett användarmöte kallat ”GOM user meeting”. Användarmötet har under senare år mer uppfattats som en konferens varför namnet har ändrats till ”GOM 3D Metrology Conference 2017” och därmed är den även öppen för personer som inte är användare.