Cascade önskar alla våra kunder och kontakter en bra sommar. Vi har öppet under hela sommaren för att kunna hjälpa våra kunder och ge support.

Årets nya utgåva av GOMs programvara innehåller en hel del nyheter och förbättringar som leder till att användaren får än mer hjälp att utföra mätuppgiften på ett bättre och enklare sätt än tidigare. Se filmen nedan om GOM Software 2020.

Kom igång med automatisk 3D-scanning. Nya GOM ScanCobot möjliggör en enkel väg till effektiv 3D-scanning. Det helt mobila automatiska mätsystemet kombinerar en precisionsscanner med en kollaborativ robot och ett motoriserat bord. På kort tid fångar ATOS-sensorn geometrin

GOM har nu tagit fram en ny 3D-scanner i kompaktklassen.

Nya ATOS Q är en kraftfull 3D-scanner för komplexa inspektionsuppgifter. Det lätta och flexibla systemet är lämpligt för små till medelstora detaljer och levereras med senaste GOM-programvara.

Med start den 5 maj kommer GOM på tisdagar varje vecka i maj att annonsera ut ett flertal nyheter under föreställningen GOM Digital Days 2020. För att ta del av nyheterna kan du registrera dig…

GOM Inspect gratisprogramvara har nu funnits i några år och laddats ned av fler än 150.000. Vi har varje år endagarskurser i programvaran men med tanke på att många idag har svårigheter att resa på kurs kommer Cascade att hålla en gratis introduktion till GOM Inspect via webben den 6 maj kl 9.00..

I dessa speciella tider passar vi på att berätta att vi gärna utför visningar av applikationer och mätsystem via webben. Vi har tidigare då och då utfört visningar via webben då resor varit ett problem men nu har världen andra utmaningar varför vi passar på och upplyser om möjligheten att få GOM-system och applikationer visade av Cascade på detta sätt.

Cascade ställer ut på mässan Advanced Engineering 2020 den 25 & 26 mars. Mässan håller till i den nya mässhallen vid Åbytravet i Mölndal. Vi har i år laddat med både manuella och automatiska 3D-scanningssystem

För att kunna hjälpa våra kunder i Norden på ett bättre sätt kan Cascade sedan en tid tillbaka erbjuda konceptet GOM Care. GOM Care består av ett flertal tjänster som

Gratisprogramvaran GOM Inspect används mer och mer av både mätavdelningar och konstruktörer. Programvaran används för att hantera 3D-scannad data och för att mäta och skapa inspektionsrapporter

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi återigen istället för att skicka ut julkort skänkt en gåva till Stadsmissionen som

GOM har nu nått en milstolpe genom att ha levererat över 1.000 st ATOS ScanBox. Dessa nyckelfärdiga system för automatisk kvalitetskontroll används idag inom de flesta branscher. En av fördelarna med en ScanBox är att den är väl utprovad och levererar pålitliga och bra resultat.

GOMs CT, som är speciellt avsedd för kvalitetskontroll och mätning, har fått ett positivt bemötande främst tack vare enkelheten i att använda utrustningen och det noggranna resultatet på mätningarna. Vidare används bara en programvara för mätning såväl som för rapportskapande..

Idag används Internet av de flesta på något sätt och detta verktyg har i mycket förändrat vårt sätt att arbeta och inhämta information. Få kanske vet att Internet startade 1969 med att det första meddelandet skickades över Arpanet, internets föregångare. Arpanet utvecklades av forskningsmyndigheten Darpa som var en del av USA’s försvarsdepartement.